Nou patrons d’ús del disseny en les organitzacions

Projecte d’investigació en el qual han participat trenta empreses de la Comunitat Valenciana, de diferents perfils i sectors d’activitat. El resultat és una guia sobre com realment s’implementa el disseny en la gestió empresarial.

L’objectiu ha sigut actualitzar l’eina creada per l’ADCV en 2018 ‘Patrons d’ús del disseny’ per a definir i comprendre els usos tàctics i estratègics del disseny en les organitzacions, així com els impactes que generen. La identificació dels nou patrons d’ús del disseny i el descobriment dels inspiradors insights ofereixen vertaderes oportunitats perquè les empreses es beneficien dels poders del disseny i arriben a aconseguir els seus objectius amb èxit.

Durant diversos anys, l’anàlisi de la relació empresa i disseny que s’ha dut a terme des de l’Oid! ha tingut com a objectiu arreplegar dades per a transformar-los en eines útils que augmenten la productivitat en l’ecosistema empresarial valencià. Amb aquesta investigació hem fet un pas més. S’ha aconseguit definir i comprendre, més profundament, els usos tàctics i estratègics del disseny en les organitzacions, així com els resultats que generen.

L’aproximació minuciosa, a escala reduïda i amb informació obtinguda de primera mà ha sigut essencial per a discernir la connexió directa entre les decisions en les quals intervé el disseny i els seus efectes en les organitzacions. A més ha possibilitat conéixer les necessitats quotidianes a les quals s’enfronta l’empresariat.