Què és Oid!

L’Observatori sobre l’Impacte del Disseny és una iniciativa de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana per a la investigació i innovació en l’àmbit del disseny. Se centra en l’anàlisi i difusió de l’efecte que l’ús del disseny té en la societat, amb el focus posat especialment en les empreses i la indústria. El seu treball es desenvolupa sota el concepte “impacte del disseny” en un sentit extens: econòmic, social, cultural i mediambiental, i en general en tot allò relatiu a la millora del benestar i el bé viure.

Dimensionar el disseny i el seu impacte és fonamental per a afrontar amb responsabilitat els reptes i oportunitats que suposa la seua incorporació en el teixit empresarial i la seua integració en solucions que afavorisquen el benestar de la societat.

L’Oid! promourà la generació de solucions innovadores que puguen aplicar-se a l’avaluació de l’impacte del disseny, ja que un adequat mesurament tangibilitza les conseqüències del seu ús i permet identificar àrees de millora.

Objectius

Analitzar

Estudiar l’impacte del disseny en la societat, amb especial atenció al teixit empresarial valencià, a través d’estudis i informes tècnics de diagnòstic.

Millorar

Crear i promoure propostes per a la millora de l’impacte del disseny.

Orientar

Oferir indicacions i recomanacions per a responsables de presa de decisions en polítiques públiques i programes de suport a la innovació, organitzacions empresarials i especialistes en investigació.

Col·laborar

Promoure acords de col·laboració en projectes en R+D+i, amb agents de l’entorn científic-tecnològic, universitats, empreses, etc. d’àmbit nacional i internacional.

Maximitzar

Guiar a responsables de la gestió i direcció per a maximitzar l’impacte del disseny en les seues organitzacions.

L’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) promociona i defensa la professió del disseny com a sector econòmic que genera valor i el comunica.

El seu treball contribueix a aclarir el concepte de disseny com a
procés de creació, la finalitat del qual és proposar solucions i significats per a aconseguir un món millor.

Un proyecto de
investigación de la ADCV